Brabant Smart Solutions
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   

Interreg Vlaanderen NederlandFlag Yellow High

 

Brabantdag 2018

Dit jaar is Breda op 13 juni de locatie van de Brabantdag. De relatiebijeenkomst staat in het teken van grenzeloos verbinden en ondernemen, een verwijzing naar de goede banden tussen Noord-Brabant en onze zuiderburen. De Brabantdag richt zich op ondernemers, overheden en vertegenwoordigers van kennisinstellingen die elkaar willen leren kennen, inspireren en misschien zelfs zaken doen met elkaar. De deelnemers kunnen op deze dag bedrijven in Breda en omgeving bezoeken. En voor praktische vragen terecht op de informatiemarkt in het Chassé Theater. 

Breda is niet alleen uitgekozen vanwege de in 2017 behaalde titel ‘Beste binnenstad van Nederland’ maar ook vanwege de centrale ligging en de van oudsher nauwe banden met hun Belgische buren. Ook in dit deel van Noord-Brabant bloeit de economie volop en vinden we talrijke verrassende, innovatieve bedrijven. Sinds april is Breda bovendien direct verbonden met Antwerpen en Brussel door de internationale treinverbinding vanaf Amsterdam. 

Kennis delen
De Brabantdag begon in 2001 als een kleinschalig initiatief en groeide uit tot een belangrijk netwerkevent met deelnemers uit Noord-Brabant, Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant. De laatste editie van de Brabantdag werd in 2016 gehouden in Leuven, de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en het Techmekka van België. In 2018 willen wij de grenzen verder verleggen en het ondernemerschap nog meer centraal stellen. Vandaar dat wij met onze partner VNO-NCW Brabant Zeeland een matchmaking-onderdeel hebben voorbereid, waar hopelijk veel ondernemers gebruik van maken. Ook de bedrijfsbezoeken zullen naar verwachting veel deelnemers inspireren. De thema’s dit keer zijn: smart- en e-mobility, solar energy, serious gaming, agroculture, food, health, telecom en smart industry.

Bedrijfsbezoeken

1. Tesla te Tilburg (e-mobility, electric car) VOLGEBOEKT
2. Pal-V te Raamsdonksveer (smart mobility, ‘flying car’)
3. Kameleon Solar te Roosendaal (solar energy, solarcells in construction materials)
4. Rijk Zwaan B.V. te Fijnaart (agroculture, improved seeds)
5. CM.com B.V. te Breda (telecom, mobile messaging & banking)
6. Real Life Gaming B.V. te Breda (serious gaming, real life experiences) VOLGEBOEKT
7. Amphia Ziekenhuis/BRON Campus te Breda (health, innovations in oncology)
8. Perfetti Van Melle te Breda (food, innovations in candy industry)
9. Fieldlab CAMPIONE en Gate2 BV te Rijen (smart industry, aircraft en maintenance engineering) VOLGEBOEKT

Programma

12.00 - 13.30 uur

Lunch en matchmaking voor ondernemers,
gelegenheid tot bezoek informatiemarkt
(locatie Chassé Theater)

11.30 - 13.15 uur

Side-programma voor bestuurders
(locatie Hotel Nassau)
13.30 - 17.00 uur Bedrijfsbezoeken in en rondom Breda (op inschrijving)
17.00 - 17.30 uur Hoofdspreker Bas van Bavel (Breda, 1964), hoogleraar economische en sociale geschiedenis verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zijn laatste boek ‘De onzichtbare hand’ (2018) gaat over het opkomen en neergaan van markteconomieën. Van Bavel was in 2010 interim bestuursvoorzitter bij voetbalclub NAC.
17.30 - 18.00 uur

Panelgesprek onder leiding van Wim van de Donk met Eric van Schagen: CEO Simac en bestuursvoorzitter VNO-NCW Brabant Zeeland, Jeroen van Glabbeek: CEO CM.com, Nele Kindt, PdD, CEO CoBioRes NV, Leuven en Gratienne Sioncke, CEO BORGinsole, Rotselaar. 

Moderator: Wim van de Donk, Commissaris van de Koning

18.00 - 20.00 uur Walking dinner, netwerkmoment en bezoek informatiemarkt

 

Plaats
Chassé Theater, Claudius Prinsenlaan 8 te Breda

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt in het Chassé Theater zal aandacht zijn voor:

- GrensInfoPunten (i.s.m. provincie Antwerpen)
- Eures (o.a. UWV + VDAB)
- Interreg Vlaanderen - Nederland
- Interregproject Crossroads2
- Interregproject Crosscare
- Interregproject Werkinzicht
- Interregproject Waterstofregio 2.0
- Enterprise Europe Network/Kamer van Koophandel
- Ondernemersteam (gemeente Breda)
- REWIN
- Avans Hogeschool
- NHTV
- VNO-NCW Brabant Zeeland
- Sports&Technology

Bedrijfsbezoeken

E-mobility, Tesla

Tesla is een missie gedreven onderneming die graag haar visie op mobiliteit en energie deelt om andere bedrijven te inspireren. Tesla nodigt u daarom uit om in Tilburg deel te nemen aan een rondgang met een treintje door de fabriek. VOLGEBOEKT
Lees meer

Smart mobility, Pal-V

De PAL-V Liberty (Personal Air and Land Vehicle) is een vliegende auto. Een compacte tweepersoons autogiro die zich over de openbare weg kan verplaatsen. Voor de besturing is zowel een rijbewijs als een autogirovliegbrevet nodig.
Lees meer

Solar Energy, Kameleon Solar

Kameleon Solar is gespecialiseerd in het produceren van gekleurde zonnepanelen op maat. Het motto van dit innovatieve bedrijf is “Standing out by blending in”. Hun product ColorBlast™ is een wereldhit.
Lees meer

Agroculture, Rijk Zwaan

Rijk Zwaan is een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd opereert. Rijk Zwaan veredelt nieuwe groenterassen om zo een bijdrage te leveren aan het wereldvoedselvraagstuk en een gezonde samenleving.
Lees meer

Telecom, CM.com

CM.com is internationaal actief op het gebied van tekst- en voice-berichten en betalingen (text, talk, pay). Meer dan 300 medewerkers wereldwijd werken dagelijks aan de verbinding tussen tienduizenden bedrijven en miljoenen consumenten via de mobiele telefoon.
Lees meer

Serious gaming, Real Life Gaming B.V.

Real Life Gaming is een creatieve netwerkorganisatie die sinds begin 2014 de markt van Real Life Games bestormt. Dé nieuwe vorm van entertainment, waarbij de bezoeker wordt ondergedompeld in een filmische beleving in de échte wereld. Ook NHTV houdt zich bezig met Serious Gaming en zal hierover een presentatie verzorgen tijdens dit bedrijfsbezoek. VOLGEBOEKT
Lees meer

Amphia Ziekenhuis/BRON Campus

De volledige nieuwbouw van Amphia (ziekenhuis) in Breda biedt een uitgelezen kans om vernieuwingen in het zorgsysteem in te voeren. De keuze voor een specialisatie in de oncologie tezamen de BRON oncologie campus vormen een broedplaats voor het samensmelten van medische kennis, technologie, zorglogistiek en creatieve industrie.
Lees meer

Food, Perfetti Van Melle

Perfetti Van Melle is een internationaal familiebedrijf, dat snoep en kauwgum maakt en distribueert in meer dan 150 landen in de wereld.
Lees meer

Smart Industry, Fieldlab CAMPIONE en Gate2 BV

Fieldlab CAMPIONE helpt bedrijven om de status van hun productie-assets real time te monitoren en daardoor onderhoud op tijd uit te voeren. Gate2 biedt professioneel onderdak aan bedrijven in het Smart Industry cluster, met de focus op Simulatie, Sensoring, en 3D-printing. VOLGEBOEKT
Lees meer

Informatiemarkt

Info GrensInfoPunten

GrensInfoPunten informeren burgers en bedrijven omtrent werken en ondernemen over de grens Vlaanderen-Nederland. Deze informatie gaat vaak over sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht in het andere land.
Lees meer

Eures

EURES helpt werkgevers en werkzoekenden om elkaar vlotter te vinden in het Vlaams-Nederlandse grensgebied en in heel Europa, via actieve bemiddeling, informatievoorziening en dienstverlening op maat.
Lees meer

Interreg Vlaanderen-Nederland

Om problemen in grensregio’s aan te pakken en grensoverschrijdende samenwerking binnen Europa te bevorderen, riep de Europese Unie in 1990 Interreg in het leven. Elke grensstreek binnen de EU kent een eigen Interreg-programma.
Lees meer

Interregproject CrossRoads2

CrossRoads2 is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Het heeft als doel het stimuleren van duurzame grensoverschrijdende samenwerking rond kansrijke innovatieprojecten.
Lees meer

Interregproject CrossCare

Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinen en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund.
Lees meer

Interregproject Werkinzicht

Het project Werkinzicht heeft tot doel de arbeidsmobiliteit in en tussen Nederland en Vlaanderen te bevorderen door transparante informatie over de arbeidsmarkt in deze regio’s te bieden.
Lees meer

Interregproject WaterstofNet

WaterstofNet ontwikkelt en realiseert - samen met industrie en overheden - projecten en roadmaps rond duurzame waterstof voor zero-emissie transport en energieopslag. Focus ligt hierbij op Vlaanderen en Nederland.
Lees meer

Enterprise Europe Network / KvK

Bent u op zoek naar een business-, productie- of kennispartner in het buitenland? Enterprise Europe Netwerk (EEN) biedt via een professioneel netwerk van 600 organisaties in ruim 60 landen toegang tot partners.
Lees meer

Ondernemersteam Gemeente Breda

Het ondernemersteam Breda bestaat uit acquisiteurs, accountmanagers, support en advies. Acquisiteurs staan klaar om de beste locatie voor uw bedrijf te vinden, accountmanagers kunnen helpen met ondernemersvragen.
Lees meer

Rewin

REWIN is de ontwikkelingsmaatschappij van West-Brabant. Wij versterken de regionale economie door bedrijven te stimuleren in West-Brabant te investeren. Focus op agrofood, htm, biobased economy/circulair en logistiek.
Lees meer

Avans kennispartner

Laat Avans uw onderzoek doen. Want waar onderwijs en bedrijfsleven de handen ineenslaan, ontstaan vaak innovatieve ideeën. Op de Brabantdag 2018 maakt u kennis met onderzoeksprojecten op het gebied van ‘toekomstbestendige stad’, ‘duurzaam ondernemen’ en ‘biobased economie’.
Lees meer

NHTV

NHTV Breda University of Applied Sciences biedt internationaal hbo- én wo-onderwijs, onderzoek en consultancy op het gebied van logistiek, built environment, toerisme, games, media, hotel, facility, en leisure.
Lees meer

VNO-NCW Brabant Zeeland

VNO-NCW Brabant Zeeland is hét ondernemingsnetwerk in deze regio. We hebben een voortrekkersrol in innovatie, verbinden ondernemers en werken aan een optimaal vestigingsklimaat.
Lees meer

Nano4Sports

Technologische innovaties hebben een enorm impact op de manier waarop we sporten en bewegen, en hoe we ons in ons vel voelen. Nano4Sports gebruikt sensortechnologie om slimme innovatieve oplossingen te ontwikkelen die ons beter, veiliger, meer en levenslang laten sporten.
Lees meer

In samenwerking met:

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Berna Schellekens, brabantdag2018@brabant.nl

Brabant Smart Solutions
www.brabantsmartsolutions.com

Copyright Provincie Noord-Brabant 2016